Monday, October 13, 2008

Datukship: Between A and SRK?

Let us compare between Shah Rukh Khan and the thousands of our soldiers who gave their lives for our nation since World War 2.

What do they get for their "Taat Setia" motto etched deep in their hearts and minds?Nothing.Some may argue,hey, we gave PGB and SP to some of the brave ones.But then, how about the rest?Don't they deserve a proper recognition as well?

After all, PGB and SP only awarded for those who served the nations after the independence.Not everybody can get it. For those who gave their lives even before that, they were simply names engraved on the wall of Pasir Panjang Memorial in Singapore.Not in Malaysia,even.(I can't even go and visit their graves).

Why don't we award "datukship" to all of them.No need for us to go beyond that - 'Tan Sri'ship or even 'Tun'ship. Just a simple Dato'ship will do.Not one to be left behind and to be given regardless of their ranks.I don't think it will cost the state or even federal government much except for the cost of producing medals and printing the official credentials.

For a start, I copied down some of the heroes (that begin with alphabet A) of Royal Malay Regiments who served and killed during World War 2 from Syed Othman Syed Omar's "Rejimen Askar Melayu DiRaja 1933 - 1968".

A
1. Lt.Muda Ahmad Noordin (1 Melayu)
2.Lt. Ariffin Hj Sulaiman ( 2 Melayu)
3.Lt. Abdul Wahid Mat Kidam (2 Melayu)
4.Lt.Abdullah Saad (2 Melayu)
5.Lt.Muda Adnan Saidi (1 Melayu)
6.Koperal Abas Awang (1 Melayu)
7.Sarjan Abdul Rahman (2 Melayu)
8.Prebet Ahmad Ismail (1 Melayu)
9. Prebet Ahmad Hj.Ithnin (1 Melayu)
10.Prebet Abdul Latiff Kidam (1 Melayu)

Don't you think that 10 names starting from alphabet 'A' from the thousands names, is too much to ask for datukship, before we even put SRK on the list?

12 comments:

The Tea Drinker said...

one day, we'de be asking ourselves...

what can I do to NOT get a datukship

har har

akula said...

Yes. SRK Datukship is really a joke!

Kak Teh said...

kak teh nak blog abt all the states in malaysia and claim that it is read by everyone in the world..ingat boleh dapat datuk tak? after all it is on www, kan?

Kama At-Tarawis said...

La ni datukship dah a dime a dozen.. takdak value dah.. it's sad. seharusnya datukship tu to value contributions anak bangsa. ni dok bagi kat bintang filem hindustan apa ka jadahnya.. memalukan aja..

NORLELA ZUBIR said...

Assalamualaikum. Dalam sehari-dua ini kami (orang2 Melaka) asyik kena perli dek kawan2 pasal SRK dapat Datuk. Kami dapat tempias... coz they call us jokers too... Adoi!!! Ini tidak adil!

Caieja said...

He got the Datukship because he shoot a scene at Alor Gajah. Lepas ni expect Jodie Foster, another bunch of Bollywood artist, Chow Yun Fatt, oh... Jackie Chan *sbb die bukak restaurant kat Bukit Bintang* to get their Datukship. Lo and Behold!

Manal said...

Its all about the money....its all about the dumb dumb dumb dumb daadadadaduumb, i dont think its funny....to see us fade away (rendition manal's version of Meja, but she sang dum instead of dumB)....

Who ever shall contribute us in terms of wealth and worrrrrlll (mawi tone) shall be given datukship...easy. Those askars are workers....only the few of them gets it....the same goes to DATO'ship yg dibeli....and to think SRK even deserved one, well, the jokes has been around long before he even gets conferred, its the so-called poetic justice where money and fame come 1st!

Anonymous said...

mari .. mari .. mari ... Datuk, Dato', Tan Sri, Dato Sri, Tun title for sale .. boleh kira harga punyer .. gue banyak simpan stok masa .. kena tembak kat punggong, masa main badminton, masa nyanyi kat dewan albert of london, masa berlakon jadi orang baik-baik, masa kaki bodek, masa rembat duit rakyat, masa tipu korang, masa ambik rasuh tak ingat-ingat, masa salah gunakan kuasa sebagai penguatkuasa undang-undang, masa aniaya orang, masa rembat anak dara orang, masa rembat bini orang, masa rembat duit charity .. masa masa masa masaaaaa aahhhhhh semua masa luorang yg dapat dan ada title hampeh .. giler apee bagik title kat mamat india anti Islam nie .. bodoh berdengung betul .. respect and tabik to all our pejuang kemerdekaan yg gugur di perbatasan .. bukan yg gugur dek kekayaan dan buncit kekenyangan dek mengampu, menganiaya dan berkuasa penuh kezaliman ..

jeansLusuh

Amjan said...

aku pun dah jadi datuk gaks...dah banyak cucu pun...ha ha ha

tajudin said...

hope one day -- Yang Berbahagia Datuk Dr. Bubbles.

saya lihat tuan lagi banyak jasa dari SRK untuk rakyat Malaysia...

hai....macam-macam lah depa ni...

drbubbles said...

Tea drinker: with the rate we are going...tak lama dah tu!

bro akula: TYT Melaka really deliver the punch line at the right time lah!

kakteh: the film was a flop I was told.Haru betul!

puan kama: betul tu!malu kita dibuatnya...

puan norlela: TYTnya dari Pahang.I lagi la malu!

caieja: Lepas ni I nak propose Lata Mangeshkar pulak!

manal: niat nak bagi pingat dah lain dah manal...

jeanlusuh: wah emosionalnya!

zahid: cucu mana pulak datangnya ni?hehehe....

bro tajudin: thanks but no thanks...tak terfikir pun ke situ...hehehe....

Anonymous said...

Press Statement/Kenyataan Akhbar :

Merujuk pada surat bertarikh entah bile ntah .. dengan keputusan yang diambil dari mesyuarat dari Ketua Menteri Kerejaan "tot" dan TYTnya .. dengan ini saya penuh rasa dengan rendah dirinya ingin memaklumkan kepada semua rakyat Malaysia yang agak-agak sengal sedikit bahawasanya saya telah di"title"kan gelaran Dato' .. dengan ini konpem nama saya selepas ini akan diterjemahkan sebagai Dato'jeansLusuh buka Dato' Jins Shamsuddin ... huahuahuaaaaa ..

Dato'jeansLusuh