Wednesday, May 13, 2009

Hee..Hee..Hee

Yang dihormati YB Hee,

Saya membaca artikel The STAR hari ini dan saya tidak dapat dapat menahan ketawa dengan kenyataan YB Hee yang sungguh 'funneee' sekali.

"She claimed the device had been flung at her earlier during a fracas."

Saya ketawa besar apabila membaca ayat di atas di mana saya boleh membayangkan suasana di dalam Dewan Undangan Negeri Perak seperti askar Jerman dan askar Bersekutu semasa Perang Dunia Kedua yang sedang sengit berantakan di dalam trenches dengan saling baling membaling bom dan mortar di antara satu sama lain.Fuyyyoooo!

Apabila saya membaca ayat yang seterusnya,

"She said she does not know how to even operate such a device, and that she had held it up to Aulong assemblyman Yew Tian Hoe to demand if he was the one who had flung it at her"

Dan saya ketawa lagi kerana bagaimana dalam 'perang' anda tiba-tiba berkata,

"Eh, saya tak reti nak pakai bom tangan inilah!"

dan anda terus bertanya kepada pihak musuh,

" Awak ke lontar bom tangan ini kepada saya?Kenapa tidak meletup?Boleh awak ajar saya cara nak menggunakannya?"

Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada YB kerana membuatkan saya ketawa besar hari ini. Bak kata orang tua-tua di London sana, ketawa itu penawar mujarab!

Yang benar,
DR Bubbles bin Bubblay


Nota: Sebelum ini YB Hee mengatakan alat yang dipegang beliau itu ialah pendrive dan kunci hotel. Duh!


Disclaimer: this entry is purely apolitical and I am thinking of sending it to Mr Amir Muhammad for his perhaps new edition of "Malaysian Politicians Say The Darndest Things!".

4 comments:

akuatik said...

ke asalnya dia ingat perfume pocket spray..lepas ni nak masuk dewan kena buat scanning macam kat airport la agaknya

Syamsulfaiz said...

Yeahh that was the darndest thing she said...I couldnt see it that way when I first read the news. Maybe because I was so fed up with all the never-ending drama. You definitely have a special humour radar on your head.

drbubbles said...

atikah: Malaysian politicians (be it in BN or PR) sometimes talk first,think later.

Bro syamsulfaiz:Sometimes kena poke fun of the system (ada system ke?) to release the endorphins.good for own health.hehe..

Rashid Sariani said...

Sarkis di KERAjaan Perak...

Siapa yang lebih bodoh...
working to stupid people or working with stupid people