Tuesday, November 20, 2007

Malam yang indah













Mendengar Pak Samad Said mendeklamasi sajak live depan mata.


Mabuk pulak dengan muzik alunan geng Dewangga Sakti.


Nasi Pilau yang enak.


Berjumpa Sulieman's sisters.


Dapat pulak pinjam CD lagu lagu dalam dalam EP Lambaian Pohon Kelapa dan Bunga Rampai Malaya.

Tidakkah malam ini indah sekali?

9 comments:

dewangga sakti said...

Is,
Pak Samad sebenarnya mendeklamasikan sajak itu untuk kau.Sebabnya dia berdiri hanya dua meter dari tempat kau duduk.Betul-betul depan kau.he he
Wow! Nasi apa malam tadi?Memang menyelerakan.Diumumkan itulah nasi yang paling best pernah dimakan dalam masa beberapa bulan ini (untuk makan di luar lah!)
tempo doeloe doeloe memang best.Kalau mahu boleh kusalinkan CD Gesang yang dirakam di Jepun dan dikeluarkan oleh Toshiba untuk pasaran Jepun dan dunia.
Malam tadi lebih indah lagi kerana sikap orang kita yang prihatin.
Selamatkan Malaysia!

drbubbles said...

Zul,

Saya cakap dengan Mamagie yang malam tadi kita bertuah sebab duduk diceruk pintu sebelah 'boom box' sedangkan orang lain berpusu-pusu ke meja VIP tetapi akhirnya menjadi 'VIP' betul-betul di hadapan Sasterawan Negara yang mendeklamasi puisi karya Siti Zainon Ismail.Terasa macam dalam iklan Perodua lah pula.

Nasi Pilau malam tadi memang Ommph!Orang tua disebelah aku tu siap tambah lagi!hahahaha....

Pandai letak klausa (makan nasi di luar) .nanti isteri di rumah merajuk sangkakan nasi yang dia masak tak sedap..hahaha...

Ada CD gesang? salin salin....





Nasi

drbubbles said...

oh ya jgn kita cerita hal ini dengan abang Jiwarasa.nanti dia iri hati!hehehehe

ruby ahmad said...

Hi Dr Bubbles,

Saw you in Kak Teh, so I decided to drop by and say hello. Wah! Sajak by Pak Samad. Great stuff.

You're busy with events?

drbubbles said...

Kak ruby,

You are doing great work with young TKCian. I salute you for that and it inspires me to do the same to STAR Ipoh.

Saya busy macam biasa but still can go and enjoy heavenly nasi pilau and dengar pak samad deklamasi puisi.

thanks for dropping by. :)

deney said...

Malam yang indah sekali :)

Masih sibuk dengan kerja?

*sudah lama tidak menjenguk blog ni, kembali untuk mencari inspirasi*

:D

drbubbles said...

adik deney,

malam itu indah adalah dalam fikiran kita sendiri.

cari inspirasi? adik, saya pun mencari-carinya juga.

Jiwa Rasa said...

Adik Is,


Woi...Sampai hati adik Is bergumbira melayan keroncong sampai lupa pada abang di sini...Siap ada Pak Samad lagi... Makan sedap pula tu!!!

drbubbles said...

hahaha...tidak lupa .nanti kita datang ke Penang dengan perut berkeroncong menuju ke kedai Pak Su Nasi Goreng Ketam!