Monday, November 10, 2008

Birokrasi


Birokrasi.Karenah yang menyakitkan hati.Kapal terbang sudah 'ready'. Lori nak hantar ke KLIA pun sudah 'standby'. Sudah ikut saluran yang betul. Tapi masih lagi 'pushing papers' ke sana-sini. Malah khabarnya diminta kita pula menyelesaikan masalah 'custom clearance' dan sebagainya. Malu kita dibuatnya dengan wakil negara yang hendak dibantu dengan karenah orang kita sendiri.

Senang sahaja 'ubatnya'.Saya karang surat kepada Pak Menteri - minta tolong bantu dan selesaikan.Dulu saya pernah tulis kepada beliau tentang hal yang lain, dan saya kagum kerana dia baca surat-surat orang marhain dan beri perhatian sewajarnya.Alhamdulillah.Saya terhutang budi benar dengan Pak Menteri yang ini.Harap kali ini beliau dapat membantu.

Marilah kita sama-sama berdoa agar bantuan yang amat kecil ini dapat dihantar secepat mungkin ke sana.

6 comments:

Kakak Tiri said...

Redtapes!! Nak tengok signature Pak Menteri jugak!! Huh!!

Dr, still accept donations ke? Ada final date tak? I nak tempek appeal link kat blog.

Anonymous said...

Malaysian culture & most famous motto : "NO MONEY NO TALK" .. send a letter to Pak Menteri ?? .. yea dun forget attach together empty cheque .. why .. lu pikirlah sendiri ..

jeansLusuh

drbubbles said...

kakaktiri: really frustrating you know...main pass from desk to desk.

No final date for donations.please tempek link in your blog.really appreciate it.

jeansLusuh: I still sangka baik dengan pak menteri yang ini.

Roti Kacang Merah said...

doc, ni baru redtapes menghantar barang.

belum redtapes menerima jenazah dari luar negara. really frustrating.

drbubbles said...

Madam RKM: The message they seemed want to convey to us: Don't help at all.Aduhai Malaysiaku!

Anonymous said...

Lain kali, tendang tendang kotak tu sikit, baru depa tahu siapanya dr bubbles ni... Hehehe