Tuesday, August 15, 2006

stupid conversation












On YM today with a long lost friend.


Mr X: adik2 ko dah kawin ke?
adabi99: adik aku dah
adabi99: tinggal lagi 3
Mr X: ko nie tak ader calon lagi ke...
adabi99: hek ele
Mr X: atau sibuk sgt dgn career
adabi99: ko ni punya lama tak jumpa pasal kawin ko sibuk tanya aku
adabi99: tanyala benda lain yang sesuai sikit
Mr X: ok ler... sorry.. sensitive ko skrg nie
adabi99: bukan ko sorang aje yang tanya malah beribu ribu orang
tanya

adabi99: lama lama malas nak jawab beb
Mr X: ok ler...
adabi99: u don't have to worry whether i wil get marry or
not

adabi99: let me worry about that
adabi99: ok
Mr X: mcm mana dgn clown ko ty
adabi99: hope you understand
adabi99: ok
adabi99: will do my workshop soon

By the way I am seeing pyschiatrist next week to figure out what I am not married yet. If it still does not settle my problem, I am going to Medan to get one. Puas hati??

Nota: Dont' worry ! tiada cewek cewek Medan yang di"rosakkan" dalam perbualan yang sungguh bengong ini.



8 comments:

Manal said...

why la go far far across the straits of malacca, medan gals kan got a lot here u know! (pbbbhhttt....after 7 months, now i can actually attempt on some chinese-malay-english way of conversing, ok aaa? still not my cuppa tea, but only intended whenever i'm trying to sound silly).

Many of the Malay (and some other too-conservative people) type of pragmatic and dogmatic thinking have mutually agreed that: Kahwin status is the truest colour of life, the ultimate alter-ego of the human being in a real-life opera, the creme de la creme of the societal integration and anything else that interpretes a completeness of life. No doubt it is of everyone's concerns including Dr.Bubbles but (malay) people need to chill out on that (matter) for a bit. I remember a scene in Bridget Jones' Diary when BJ attended a dinner party full of married couples and they all gave her some sneering looks and sniding remarks. What is wrong with being polite whenever marriage issue came up? Like my dad always said: Setiap jodoh itu adalah pertemuan dan perjanjian yang ditentukan oleh Allah.

Adakah org yg telah kahwin tu dah live happily ever after? and even if u wanna ask such Q, pls be more subtle. Even kawan rapat pon wont go bite our head off just to force some answers to that.

Jitut, mohon permisi komen panjang.

klmuk said...

bro, jgn stress.. dalam perhitungan kakak lah, dah tilik itu bintang sama bulan dan segala daun terup dan daun sup, gadis idaman ada menunggu di dalam rumah dia!!!

raksaksabiskut said...

LOL at klmuk's comment..:))
relax la..at least you don't get the anak-dara-tua badge hokay :)
us girls lagi penin la

Nazrah said...

ala...kalau tuhan belum bagi, maknanya waktu ini belum sesuai untuk kamu kawin.

bak kata klmuk, minah tu tertunggu2 awak tu...dalam bilik dia,ujung katil...awak je belum jumpa address dia.

lagipun awak seorang yg pemurah lagi baik hati, sure ramai bidadari tunggu kat syurga tu...

karang bila jodoh dah sampai, jangan pulak berarak naik lori bomba macam national day parade pulak ek.

drbubbles said...

manal: we talked about it yesterday.

klmuk: oik madam zorra pun ada branch di texas?? hehe..

raksaksa biksut: sama penin melayan mulut-2 mereka yang tak makan saman.

kak nazrah: sebut pasal address, ada address/email/no telefon adik you yang kat OZ tu tak? hehehehehe...

kusyi said...

is,
ko kena extreme make over kot.
jangan marah, nanti kena jual, dah tu tak de saper nak beli :)

sweethuneyz said...

hahhaha... kan dah kena ngan kak kusyi... sampai nak kena extreme make over seh. haahhahah..

yeah lah is... i understand what u mean. takkan orang2 tu semua dah kawin kita pon nak kena kawin. dorang dah kawin, rezeki dorang lah. kita lom kawin, apsal lah dorang dok risaukan nie. pening kepala aku kadang2 pikir pasal dorang2 yg tak reti bahasa camnie.

actually i am also searching high and low for the address or even phone number or even the email address for that jodoh of mine. i hope he is also busy searching for mine. heahheahea

drbubbles said...

kusyi: nak sponsor ker?

naz: kau memahami apa yang aku rasa.. ahaks!