Tuesday, June 24, 2008

Malu lah beb!

Funnylah how these people work.

When he needs their help not so long ago, they don't really go all out for him. "Lepas batuk di tangga"and he lost it.

And now, they use him to promote their work.

Malu lah sikit akak Kiah oi!And please go and get fresh idea lah. Balik-balik idea sama.

Bila nak maju ni?There's nobody is stopping you now anyway.The sky is the limit and yet....what a pathetic move!

Whatever......

p.s Sekali sekala saya nak membebel dalam blog apa salahnya kan?

13 comments:

fusarium solani said...

Salam,

Kenapa ni Che Is? Marah kat sapa? Sabar ye..

Anonymous said...

Salam Bro ...

sape kak kiah nie .. bagik tau kat aku sikit .. boleh aku bagk komen yang sedikit melapaui batasan .. ko taulah aku niekan .. benda2 macam nie memang aku hangin ..

jeanslusuh

farouq said...

hehehhe..marah ker bro' sejak bila pandai membebel nie...hhehehehe

umarteam said...

Salam,

kawan nak bagi tau awok,kalo ada masa jenguk le ke blog kome di umarteam.blogspot.com.Kalo bukan oghang kampung nak ziarah sesedara sape lagik weh.

Roti Kacang Merah said...

meh bitau sket sapa Kiah tu, akak garang nak tolong lempang sket... biasa dia tu.

mamadou said...

Salam

Tak apa membebel.

Marah blog, kecewa blog, happy blog, geram blog, ada idea blog, tak ada blog. Blog kan media.....just express yourself. Saya sedia membaca

Kak Teh said...

Is, sekali sekala membebel ok what! let it out!

n.i. said...

lepas geram nampak... hehehe

OOD said...

kak kiah bila nak maju?

*tepingapinga*

zamz said...

yo bro...camana leh marah2 ni...
selalu cool je hehe....

naz said...

issit who i think it is??
*wink*

H. Fansuri said...

"Marah adalah suatu kesenian untuk melepaskan geram dan dendam," kata Fansuri pada suatu hari yang dingin.

Pagi yang berkabus itu, ternyata gagal menenangkan jiwa Salleh yang terluka. Batinnya benar-benar rasa sengsara dengan tindakan kerajaan menaikkan harga minyak mendadak.

Jadi, apabila Fansuri berkata demikian, bukannya Salleh rasa hal itu boleh mententeramkan dirinya. Malah semakin menaikkan suhu haba yang kian lama bertakung dan bersarang di dadanya.

Darahnya jadi mendidih dan meluap-luap pula air peluh, meruap hingga menjelmakan wap di ruang Restoren Mamak ad-Deen di Taman Melawati itu.

(Sila sambung kisah ini untuk penulisan drama skrip, drama radio atau untuk dimajukan kepada Astro Awani, RTM, TV3 atau lain-lain stesen penyiaran.)

Layari http://karyafansuri.blogspot.com untuk keterangan lanjut.

p/s:- Watak Kak Kiah, Lebai Samad, Pak Leh Bilal Kg Baru, Najib JKKK dan lain-lain watak anak-anak rumaja yang patah hati dan kaciwa terhadap sistem negara seperti Mohd. Rempit dialu-alukan untuk menghidupkan watak dalam cerita ini.

Sekian, terima kasih.

ibnuamir@yahoo.com

Abd Rashid said...

Salam Bro..

Betullah diaorang ni bila nak maju pun tak tau.. Penulis skrip dah takde beb.. diaorang ikut skrip lama je.. lepas ni tgk keluar mata lebam ..improvise sikit dulu kiri lepas ni kanan kot..

diaorang ni mengaji kat mana ler kalau harga minyak naik inflasi tak naik.. hmm mamat tu keluar public jer masuk dalam .. takut kot dengan bayang bayang...

Orang macam tu PHD dia tinggi..

Rasa melayu kot.. Kerja nak senang tak nak susah gaji nak banyak..

Entahlah labi..

Lepas ni sapa atau apa pulak?